پناهجویان افغان قربانی حمله تروریستی در اروپا

محمد عیسی نجفی محمد عیسی که در جستجوی محل امن برای خانواده اش بود، مجبور شد جسد پسر 15 ساله اش را که در اثر انفجار بمب در شهر آتن کشته شده، از یونان به کابل منتقل کند و همسر و دختر مجروحش را در بیمارستان تنها بگذارد.
این داستان یکی از صدها خانواده پناهجوی افغان در گوشه و کنار جهان است.
فرار از جنگ و ناامنی سه دهه پیش در افغانستان آغاز شد. پناهجویان افغان را هنوز در هرگوشه از جهان می توان یافت، از جزیره کرسمس در اقیانوس هند گرفته، تا اردوگاه های پناهندگان در پاکستان و کشور های اروپایی.
اغلب این پناهجویان مدعی اند که از ترس مرگ و برای حفظ جان شان از کشور خود فرار کرده اند. اما این فرارها همیشه به ساحل امن و مقصد مطمئن نمی انجامند.
یک ماه قبل گزارش شد که یک قایق حامل پناهجویان افغانی که اندونزی را به مقصد استرالیا ترک کرده بود، در راه غرق شد و دقیقا مشخص نشد که این قایق چند مسافر داشت.
مواردی هم بوده که پناهجویان افغان هنگام عبور غیر قانونی از مرز ایران به ترکیه با مین برخورد کرده جان شان را از دست داده یا مجروح شده اند.
اما معمولا پناهجویانی که به سواحل یونان و یا هم سواحل استرالیا می رسیدند، نفس راحت تری می کشیدند. ولی اخیرا اتفاقی دیگری نشان داد که برای یک پناهجوی بی پناه هرجایی می تواند خطر ناک باشد.
در اواخر ماه مارچ حوالی یازده شب در کنار ساختمانی در منطقه کاتوپتیسیا در مرکز شهر آتن پایتخت یونان، انفجاری رخداد. دولت یونان و رسانه های این کشور، این حادثه را یک حمله تروریستی خواندند.
فرشته نجفی قربانیان این حادثه بازهم افغان بودند، یک پسر پانزده ساله به نام حمیدالله، کشته شد، خواهرش بینایی خود را از دست داد و مادرش نیز مجروح شد.
تیم پزشکی ویژه که از طرف نخست وزیر یونان مامور مداوای چشم فرشته خواهر حمید الله شده بودند، دوبار چشم های این دختر 9 ساله را جراحی کردند، چشم چپ او کاملا کور شده و امید چندانی به بازیابی بینایی چشم راست نیز بسیار اندک است.
آنگونه که رسانه های یونان گزارش کردند هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفت. اما در یونان این حادثه به رشته حملات تروریستی نسبت داده شد که گفته می شود از یک ماه قبل در یونان افزایش یافته است.
پناهجویان افغانی مقیم یونان در اعتراض به این اقدام تروریستی در مقابل پارلمان یونان تحصن کردند و با روشن کردن شمع با خانواده حمیدالله اعلام همدردی کردند.
این معترضان در شعارهایی که در دست داشتند نوشته بودند: "هر کودک می توانست به جای حمیدالله باشد، حمیدالله همیشه در قلب ماست، ما پناهنده ایم، پناهندگی جرم نیست"
پناهجویان معترض همچنان خواهان باز داشت و مجازات عاملان این حادثه شدند.
محمد یونس محمدی رئیس انجمن افغانهای مقیم یونان می گوید این حادثه به صورت گسترده ای در رسانه های یونان بازتاب یافت و رسانه دولت را به دلیل عدم توجه به وضعیت پناهجویان و مسایل امنیتی یونان مورد انتقاد قرار دادند.
مادر حمید الله به گفته آقای محمدی شمار زیادی از مردم و همچنین برخی از نهاد های خیریه دولتی و غیر دولتی در شهر آتن آماده همکاریهای معنوی و مادی با این خانواده شده اند.
رئیس انجمن افغانها در یونان می گوید آمادگی مردم و نهاد های خیریه یونان سبب شد تا محمد عیسی نجفی پدر این خانواده به فکر کمک به قربانیان خشونت و جنگ بیافتد. حالا بنا بر آن شده است تا نهادی به نام "بنیاد حمیدالله نجفی" ایجاد کنند و از طریق جلب حمایت ها و همکاری های مردم و موسسات خیریه یونان با قربانیان جنگ در افغانستان کمک کنند.
خانواده حمید الله جسد اورا به افغانستان منقل کردند و در مراسم انتقال جسد او به افغانستان، در کنار شمار زیادی از پناهجویان افغان، وزیر امنیت یونان و شماری از نمایندگان احزاب مختلف این کشور نیز حاضر بودند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

دانلود فیلم ایرانی شرایط +18

همبستگی جهانی مردم هزاره